Реставрація деталей зчеплення
Контакты
Мы в социальных сетях

Види фрикційних накладок

Органіка - Фрикційний матеріал, який застосовується на 95% всіх типів використовуваних на сьогоднішній день зчеплень. Органічні накладки дешеві і невибагливі. Саме з цих причин вони використовуються автомобільними виробниками для авто орієнтованих на комфортну повсякденну експлуатацію. Багато тюнінгові бренди зчеплень мають в своїй лінійці посилену органіку, яка відрізняється від заводської більш якісними складовими фрикційного матеріалу, термостійкість якого не перевищує 250 ° С. Але посиленими дані зчеплення можна назвати не стільки через більш якісного складу, а скоріше через те, що в комплект входить корзина з підвищеною притискною силою. Серія зчеплень FX100 від Clutch Masters, Stage 1 від фірми SPEC, а так само всі диски з серії Street фірми ACT є прикладами даного виду.

Kevlar - фрикційні накладки виготовлені з кевларового волокна - полімерного матеріалу, який прийшов в автомобілебудування з авіакосмічної промисловості. Кевлар застосовується також для виготовлення бронежилетів і кузовів суперкарів, на зразок Ferrari Enzo - деталей досить міцних і дуже легких. Кевларові зчеплення володіють зносостійкістю, в 5-10 разів перевищує органічні накладки. Вони мають підвищену жароміцність і не зношують робочі поверхні маховиків і притискних дисків. Але при установці вимагають грамотного монтажу - накладки дуже чутливі до чистоти і якості установки, а потім потрібно делікатна обкатка протягом мінімум 1000 км. Термостійкість кевларових накладок досягає 370 ° С. Диск зчеплення з такими накладками добре підходить для тривалої жорсткої експлуатації машини. Зчеплення з даними дисками представлені серією FX200 і FX300 у Clutch Masters і Stage 2 у SPEC.

Металокераміка - буває різна: алюмінієва, чавунна, мідна. У більшості вироблених зчеплень застосовують металокерамічні накладки, виготовлені на мідній основі. Диски зчеплення з цими накладками володіють високим коефіцієнтом тертя і витримують досить високі температурні режими (до 600 ° С). Вони дуже популярні в автоспорті і тюнінгу, оскільки при рівних розмірах диска передається крутний момент може зрости вдвічі. Недолік таких накладок - їх агресивність до зв'язаних деталей. Вони відносно швидко зношують поверхні тертя маховика і притискного диска кошика. Тому рекомендовані для використання тільки на спортивних і гоночних автомобілях. Дані диски можна знайти в сцеплениях серій FX400 і FX500 у Clutch Masters, а також всі 4-х і 6-ти пелюсткові диски у ACT металокерамічні.

04 февраля 2021
© 2014 - 2024 Реставрація зчеплення Пожаловаться на содержимое